Cases – børn

"Vi fik vores glade pige igen"

Da vores datter var omkring 2 måneder, havde hun en klar favoritside ved kun at ville dreje hovedet til venstre. Efter nogle behandlinger hos kiropraktor uden mærkbar bedring, opsøgte vi Birgitte Dath. Allerede efter de første par behandlinger kunne vi se en positiv udvikling og vores pige begyndte at kigge til begge sider.

Vores ellers så glade og aktive pige blev i 6-måneders alderen pludselig ulykkelig, når hun lå på maven på gulvet. Det var som om hun ikke kunne få kontakt med underkroppen og blev meget frustreret over ikke at kunne flytte sig. Når vi prøvede at cykle og lege med benene, blev hun meget ked af det. Vi opsøgte derfor Birgitte igen, for at se, om der stadig var rester af stivhed tilbage fra fødslen. Det viste sig, at hun var låst i lænden. Allerede efter første behandling var der tydelig bedring, og hun begyndte at tage benene op og få fat i fødderne. Efter 3 behandlinger fik vi vores glade pige igen. Hun trives nu med at ligge på maven, hun leger og møver rundt uden problemer.

Signe

Tilstoppet tårekanal

Ally havde lige fra fødslen en tilstoppet tårekanal ved venstre øje med konstant sekret i øjenkrogen til følge, til tider i voldsomme mængder. Hun havde spændinger omkring øjet, som gjorde, at det var halv størrelse af det højre. Vi gik til kiropraktor og øjenlæge; men ingen af delene hjalp. Så fik vi anbefalet at opsøge Birgitte Dath, hvilket vi gjorde. Efter 3 behandlinger var Allys øje i markant bedring, og efter 5 behandlinger var øjet fuldstændig fri for sekret og havde normal størrelse. Jeg vil lige tilføje at Birgitte har en fantastisk tilgang til babyer og Ally (og jeg) har været fuldstændig trygge lige fra starten.

Maria, mor til Ally

Babys nakke ganvandt bevægeligheden

Min baby på ca. 3 måneder havde fra fødslen tendens til at ligge med hovedet drejet til højre, selvom jeg forsøgte at aflede ham med aktiviteter. Han var ofte ulykkelig og græd uden forklarlig grund. Efter første behandling hos Birgitte Dath bevægede han hovedet til både højre og venstre, og blev langt mere glad og tilfreds.

Stine

Albert holdt op med at skrige

Albert skreg en halv time efter hvert måltid – tydeligvis i smerte, når fordøjelsen gik i gang. Et par uger før termin vendte han sig med hovedet nedad, men da han stod skævt i bækkenet, blev han taget med sugekop ved fødslen. Han var ca. 2 måneder gammel, da Birgitte behandlede ham første gang. Det viste sig, at de øverste nakkehvirvler var låste. Efter første behandling var Albert rolig, glad og tilfreds. Jeg kunne for første gang rigtig lege med ham uden, at han efter kort tid begyndte at skrige og græde. Albert fik 3 behandlinger i alt og havde det derefter super godt.

Inge, jurist og mor til Albert

Træning hjalp på sansemotorikken

Jeg har gået til motorisk træning hos Birgitte Dath med min datter i 2 år, da hun har sproglige og motoriske vanskeligheder. Træningen, der har styrket musklerne og sansemotorikken, tog udgangspunkt i min datters behov og var på hendes præmisser.

Min datter begyndte da hun var 4 år – det første år kom vi hver 14. dag, det sidste år ca. én gang om ugen.

Tandlæge og mor til pige på 6 år.

Hovedpine forsvandt efter to behandlinger

Hele familien var påvirket af min søns hovedpine. Efter 14 dage med tiltagende smerter, gråd og søvnløse nætter, sad nerverne uden på tøjet. Vi havde igen og igen besøgt lægen, fået foretaget blodprøver og neurologiske tests uden resultat. På hospitalet kunne de udelukke alvorlige neurologiske sygdomme – men havde ingen forklaring på hovedpinen. Smertestillende medicin gav ingen lindring eller ro.

Min søn er, som de fleste 9-årige drenge blufærdig, genert og lidt forbeholden. Han var bestemt ikke indstillet på at skulle prøve ”noget nyt”. Birgitte hilste på min søn og spurgte ind til hans hovedpine. Derefter tog min søn - fuld påklædt - plads på massagebriksen. Efter en halv times tid var behandlingen færdig. Da min søn hoppede ned fra briksen bemærkede jeg til min overraskelse, at han havde fået kulør i kinderne. Da vi kom ud på gaden udbrød han spontant, at han havde mindre ondt i sit hoved. Han fortalte, at han stort set ikke kunne mærke noget, da hun udførte ”massagen”, men ræsonnerede, at det jo nok alligevel var det, der havde afhjulpet de værste smerter. Nogle dage efter tog han, denne gang med sin far, til endnu en halv times behandling hos Birgitte. Efter behandlingen erklærede drengen, at han ikke længere havde ondt i hovedet.

Louise Pagsberg, Redaktionen - louise@barneguiden.dk